Elma sirkesi kurulumu

En çabuk Elma sirkesi nasıl yapılır?

  1. Elmalarınızı iyice temizlenene kadar yıkayın.
  2. Ardından önceden içi kuru büyük boy cam bir kavanoza dilimlenmiş olan elma dilimlerini güzelce yerleştirin.
  3. Daha sonra elma dilimlerinin üzerine su ekleyin.
  4. Son olarak kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatın. Bu şekilde 1,5 ay kalsın.

Jul 10, 2020

Plastik bidonda elma sirkesi yapılır mı?

İlk kez sirke kuruyorsanız elinizde sirke anası olmayacaktır. Bu nedenle nohut, bulgur ve organik balı elinizin altında bulundurun. Mutlaka cam kavanoz kullanın. Plastik şişelerde hazırlayacağınız sirkelerden beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Elma sirkesine çekirdeği konur mu?

İlk olarak elmaları güzelce ovarak yıkayın. Sonrasında dörde kesin ve sirke yapacağınız kavanoza doldurun. Çekirdek ya da sapını çıkarmanıza gerek yoktur. … Kavanoz dolduysa üzerine su, tuz ve sirke anasını ekleyin ve ağzına bir tülbent parçasını koyun ve üzerine kapağı kapatın.

Sirke anası Elma sirkesi nasıl yapılır?

Sirke anası varsa sirke anasını, yoksa fermente elma sirkesinden 1 çay bardağı ekleyin. Kavanozu karıştırın, ağız kısmını tülbentle kapatın ve ışık almayan bir köşeye kaldırın. Kavanozdaki karışımı her gün bir veya iki kez karıştırın. Elmalar suyun dibine çökene kadar karıştırma işlemine devam edin.

Orjinal Elma sirkesi nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Elmalar dörde bölünür, büyükse biraz daha küçük kesilir.
  2. Çekirdekli kısımlar çıkarılır.
  3. Kavanozun yarısını kaplayana kadar yerleştirilir ve nohut eklenir.
  4. Üzerine içme suyu doldurulur.
  5. Çıkacak gaz için bir parça boşluk bırakmak gerekir.
  6. 1 çay kaşığı şeker ve tuz ekleyip karıştırılır.

Saf elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesi yapılışı:

  1. Elmalarınızı iyice yıkayın. …
  2. Büyük boy cam bir kavanoza dilimlemiş olduğunuz elma dilimlerini yerleştirin.
  3. Ardından elma dilimlerinin üzerine içme suyu ilave edin. …
  4. Kavanozun üzerini bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sabitleyin.

Sirke plastik şişede yapılır mı?

* Sirke yapılacak meyvelerin doğal ve olgun olması önemlidir. * Meyvelerin yıkanıp en az 4-5 saat hatta 1 gün kurutulması gerekir, çünkü sirke bakterileri meyvenin kabuğunda ve havada bulunmaktadır. * Sirke kurulacak kabın cam , sırlı toprak veya çelik olması önemlidir, Plastik kaplar tercih edilmemelidir.